Jeg har krasjet bilen, hva gjør jeg nå?

Hvis du har vært involvert i en bilulykke, er det viktig å vite hva du skal gjøre. Ved personskade ta kontakt med lege og eventuelt politiet. Her er noen trinn du kan følge for å håndtere situasjonen på best mulig måte.

1

Tenk sikkerhet: Sett på varsellys, ta på refleksvest og sett ut varseltrekant

2

Noter navn og telefonnummer til eventuelle vitner

3

Hvis mulig, ta bilder av ulykkesstedet og skader på bilene

4

Hvis mulig, flytt bilene slik at annen trafikk kan passere

5

På et trygt sted fyll ut skademeldingen enten fysisk eller digitalt

Bilulykke illustrasjon

Ikke vent med å fylle ut skademeldingen

Det er viktig å fylle ut skademeldingen så snart som mulig etter ulykken. Jo raskere du gjør det, jo lettere blir det å håndtere saken. Forklaringer kan endre seg over tid, og det er derfor viktig å ha en skriftlig oversikt over hva som skjedde med signatur fra begge parter.

Dersom den andre parten ikke ønsker å fylle ut skademeldingen eller skrive under, skal du fylle ut din del likevel og sende inn til ditt forsikringsselskap.

Derfor bør du skrive skademelding digitalt

Å skrive en skademelding etter en kollisjon er en avgjørende prosess for å dokumentere hendelsen nøyaktig og sikre at alle involverte parter har en felles forståelse av hva som skjedde. Dette skjemaet fungerer som et offisielt grunnlag for forsikringsselskaper og eventuelle rettslige prosesser, og det er viktig å fylle det ut så snart som mulig mens detaljene fortsatt er friske i minnet.

En stor fordel med å gjøre dette digitalt er hastigheten og enkelheten det gir – du kan sende inn meldingen direkte til forsikringsselskapet ditt uten forsinkelser, og det reduserer risikoen for feil eller manglende informasjon som kan oppstå ved håndskrevne skjemaer.

Uansett om du har forsikring hos Gjensidige, If, Fremtind, Tryg eller Storebrand, skal alle bruke det samme standardiserte skademeldingsskjemaet, noe som forenkler prosessen og sikrer lik behandling på tvers av selskapene.